Catalunya es va convertir ahir en la comunitat més afavorida del Sorteig Extraordinari del Nen, que tradicionalment se celebra el dia de Reis, en aconseguir un primer i tercer premi íntegres, que van caure a la ciutat de Barcelona i de Sabadell respectivament. També es van repartir algunes butlletes del segon premi.

El número 37142, premiat amb la grossa del sorteig del Nen, es va vendre íntegrament a l'administració de loteria número 271 de la Travessera de Gràcia de Barcelona, i va repartir dècims valorats en 200.000 euros. D'aquesta manera, els propietaris de l'administració, Jordi Vicente i Maria Àngels Manzanares, van repartir prop de 200 milions d'euros amb els dècims venuts. «Estic una mica sorprès perquè no m'ho esperava, és una alegria i una propaganda bestial per a l'administració», va declarar Vicente. «Estic molt contenta perquè el premi ha estat molt repartit i ha tocat a molta gent que realment necessitava els diners»,va celebrar Manzanares.

D'altra banda, el tercer premi va ser per al número 20148, valorat en 250.000 euros cada sèrie, i es va vendre íntegrament a la ciutat de Sabadell, a l'administració de loteria número 1 de la plaça Major. El venedor, Julià Larque, va repartir 12,5 milions d'euros entre els veïns de la localitat del Vallès Occidental. L'administració té aquest número abonat de forma fixa durant t0t l'any i així gaudeix de totes les sèries en exclusiva. «L'hem tingut a l'aparador durant dues setmanes i hi ha moltíssima gent que l'ha comprat. Estem desbordats», va declarar Larque, visiblement emocionat.

D'altra banda, el segon premi de la rifa, el número 61776, va estar molt repartit en gairebé trenta províncies, incloses vuit localitats catalanes. A Catalunya, el van vendre administracions a Barcelona, Mataró, les Franqueses del Vallès, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, Girona i el Vendrell.

Enguany, el territori català ha recuperat almenys 2,5 vegades els diners jugats en el sorteig del Nen, tenint en compte que la rifa ha deixat una pluja de milions d'euros amb el primer i el tercer premi, respecte als 83,21 milions jugats.