El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat avui al president del Govern, Pedro Sánchez, un diàleg "real, creïble i valent" en la pròxima reunió entre els dos mandataris, encara sense data concreta, i lamenta que el PSC no doni suport als pressupostos catalans.

Torra, que realitza avui una visita institucional a les comarques de la Terra Alta i el Priorat, ha demanat al president del Govern que la pròxima cita vagi "molt més enllà de reunir-nos per parlar".

"Nosaltres en cada reunió hem anat sempre amb papers i amb documents i propostes concretes", mentre que "per part del govern espanyol mai han aportat res sobre la taula", ha subratllat en declaracions als mitjans.

El president català s'ha referit, en aquest sentit, als documents que està preparant el Govern de cara a la reunió i ha dit que "s'estan perfilant d'acord amb els 21 punts" que li va lliurar el 20 de desembre.

Aquests 21 punts s'agrupen en "tres grans conceptes: desfranquització d'Espanya i aïllament de l'extrema dreta, regeneració democràtica i exercici del dret a l'autodeterminació", ha explicat.

Torra també s'ha pronunciat sobre les declaracions a Efe del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en les quals vinculava el suport dels socialistes catalans als pressupostos de la Generalitat al del PDeCAT i ERC als comptes de l'Estat.

"És una llàstima que el PSC no doni suport als pressupostos de Catalunya, perquè són els més socials de tots els qui s'han presentat i responen al que considerem que és el motor de canvi del país, que són els drets socials", ha dit.

Quant als Pressupostos Generals de l'Estat, ha recalcat de nou el rebuig dels partits independentistes: "Han sortit els presos polítics de la presó? Han tornat els exiliats? Ha fet el president Sánchez algun moviment sobre l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya? Crec que les respostes són no i, per tant, la nostra resposta als pressupostos d'Espanya segueix sent no".