La Guàrdia Civil de Premià de Mar ha decomissat i retirat del mercat 1.757 joguines perilloses, procedents del contraban i presumptament falsificades, que es venien en tres establiments de Badalona, al detalli al major, en sis quioscs de premsa i en tres basars xinesos de Barcelona. La intensificació de les inspeccions durant la campanya de Nadal ha permès incauta aquestes joguines'' de molt mala qualitat'' que podien suposar un risc per consumidors i usuaris, en no complir la normativa de seguretat establerta per la Unió Europea. Cap dels titulars dels comerços va poder aportar documentació que demostrés l'entrada legal dels productes a l'estat espanyol, i per això, també se'ls imputa el presumpte delicte d'infraccions administratives de contraban.

Entre els productes requisats hi ha 718 boles LOL Surprise, a més de 333 paquets de cromos Fornite, 155 paquets de cromos i cartes de Pokemon, 128 Cry Babies, 143 ninos del Fornite, 10 joguines de la marca Cat Noir, 14 joguines Distaoella, 6 joguines de la marca Santoro London, 200 monos Findelings, 5 motxilles de l'Spiderman, 6 joguines de la Peppa Pig, 5 joguines més de la marca Pop i 26 clauers de la marca Fornite.

Arran d'aquestes actuacions, dues persones, un home i una dona d'origen xinès, estan sent investigats per la presumpta comissió d'un delicte contra la propietat industrial. També es van instruir diverses actes per infraccions administrativa es sobre seguretat en les joguines i 11 denúncies per contraban.