El 62% dels vols que es van enlairar del Prat en els deu primers mesos del 2018 van sortir puntuals, enfront del 72% del 2017, segons va informar ahir la Cambra de Comerç de Barcelona.

El nou informe de l'Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç afirma que, amb les dades disponibles de 1.200 aeroports del món, el de Barcelona es va situar a l'inici de la temporada d'hivern en la posició 44 per nombre d'enlairaments i en la 1.009 en el rànquing de puntualitat.

A efectes estadístics, es considera que un vol surt puntual o en hora si ho fa amb menys de 15 minuts de retard.

En els mesos de més trànsit aeri s'obté una posició més baixa en el rànquing de puntualitat i al contrari, i així els vols que es van enlairar puntals de l'Aeroport del Prat al gener van ser el 83%, mentre que al juliol el percentatge es va reduir al 48%.

Millorar l'operativa

La Cambra de Comerç considera «necessari» el desenvolupament del pla «BCN a Punt», una iniciativa del Ministeri de Foment per millorar l'operativa de l'aeroport de Barcelona-el Prat que va ser presentada a la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya el mes de novembre passat. El Prat s'ha consolidat com el setè aeroport europeu en termes de volum de passatgers i assolirà la xifra de 50 milions de passatgers el 2018.