El Ministeri de l'Interior encara no ha inscrit la Crida Nacional per la República com a partit polític perquè el Registre de Partits Polítics encara no ha rebut la documentació necessària per poder-ho fer, segons van informar a Europa Press diverses fonts del citat departament ministerial.

El moviment, creat per l'expresident català Carles Puigdemont i anomenat Crida Nacional per la República, va fer la sol·licitud d'inscripció com a partit polític al Ministeri que dirigeix Fernando Grande-Marlaska abans de mitjans d'any. No obstant això, els documents aportats no eren suficients i el Registre de Partits Polítics va demanar als promotors que esmenessin les deficiències en la inscripció amb l'aportació de més documents necessaris en els tràmits pertinents.

Sis mesos després

El Ministeri va donar llavors un termini de sis mesos als promotors d'aquest partit que ha conclòs el passat 19 de desembre, fa vuit dies, sense que el Registre hagi rebut encara la documentació requerida.No obstant això, les fonts consultades expliquen que s'està donant uns dies de marge per si arriba aquesta documentació, procedent de qualsevol de les finestretes de l'Administració Pública.

Expliquen, en aquest sentit, que només serà vàlida la documentació lliurada amb data límit de 19 desembre en qualsevol registre públic.

Si no fos així, és a dir, si la documentació no arribés en un termini raonable o no tingués un segell anterior a aquesta data, no seria vàlida i la Crida hauria de començar de nou tots els tràmits del procés de registre al Ministeri de l'Interior com a partit polític.

La Crida per la República està impulsada per Carles Puigdemont, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el diputat de JxCat Jordi Sànchez, entre d'altres, i va celebrar la seva convenció constituent el passat 27 d'octubre, per ser una data simbòlica per a l'independentisme, perquè va ser el primer aniversari des que el Parlament de Catalunya va declarar la República catalana, la qual cosa va motivar l'aplicació per part del Govern central de l'article 155 per intervenir l'autonomia.