El desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), embrió de la hisenda catalana pròpia que reivindica el Govern català, ha permès un estalvi de 8,25 milions el 2018, xifra que s'ampliarà fins als 33,71 milions el 2027, segons les previsions de la Generalitat.

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, es va congratular ahir en conferència de premsa de l'estalvi aconseguit i de les projeccions per als pròxims anys perquè demostra «que el Govern és capaç de fer-ho molt bé quan assumeix responsabilitats».

Aquest balanç positiu el va portar a subratllar que «el Govern està compromès a assumir totes les responsabilitats públiques en tots els àmbits», incloses «les que té un estat, perquè creiem que és el millor».

Balanç del primer any

Aragonès va presentar el balanç del primer any de l'assumpció per part de la Generalitat de la gestió integral dels tributs propis i cedits, i de la culminació del desplegament territorial de l'ATC, amb les seves 28 oficines territorials i de serveis tributaris. L'informe conclou que el conjunt de les iniciatives posades en marxa han generat un impacte en el pressupost consolidat de la Generalitat del 2018 de 8,25 milions, xifra que anirà creixent fins a situar-se el 2027 en 33,71 milions, fet que suposa una mitjana anual d'estalvi de 23 milions en els pròxims deu anys.