El jutjat número 13 de Barcelona ha citat a declarar per al pròxim 23 de gener els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament, en qualitat d'investigats en la causa oberta per la preparació del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

El jutge cita també a declarar el mateix dia la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Àngels Barberà, en una providència en la qual no especifica els fets pels quals investiga els tres responsables dels ens públics de la Generalitat.

En el seu escrit, el magistrat recorda que els investigats hauran de comparèixer assistits de lletrat i, si no fos així, hauran de comunicar-ho abans del dia 13 de gener a fi que els sigui assignat un del torn d'ofici.

Es tracta de la mateixa causa i el mateix jutjat que ja va citar a declarar com a investigada a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la difusió dels anuncis institucionals de l'1-O.

Va ser a mitjans del mes de setembre passat quan Llorach va rebre la notificació per acudir a declarar davant el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que manté imputades una quarantena de persones pels preparatius del referèndum.

La presidenta de la CCMA ja va ser interrogada en qualitat de testimoni per la Guàrdia Civil i pel propi jutge instructor en relació amb la difusió de les campanyes divulgatives que la Generalitat va llançar per promoure l'1-O.

En les seves declaracions com a testimoni, Llorach va defensar que TV3 i Catalunya Ràdio van difondre els anuncis institucionals de l'1-O en virtut d'una llei del Parlament, cambra de la que depenen els mitjans públics catalans.