Més de 35.000 persones van signar una petició en suport al Mosso d'Esquadra que, durant les manifestacions del 21 de desembre a Barcelona, va contestar a un agent forestal que s'estava manifestant al costat dels CDRs i li va dir «La república no existeix, idiota!».

La petició, registrada en la plataforma d'internet Change.org, exigeix «a la Generalitat i al Govern d'Espanya l'exempció d'investigació i qualsevol tipus de sanció» a aquest agent de la policia catalana.

El dilluns, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va assegurar que no és normal que un agent dels Mossos insulti un manifestant, i va afirmar que va ser una excepció i «s'ha de revisar i actuar».

Vídeo viral

El vídeo de tots dos es va viralitzar a les xarxes i es reprodueix la breu conversa que van mantenir l'agent de Mossos, que estava al cordó, i el manifestant, agent rural, a qui el mosso li recorda que és funcionari com ell i hauria de defensar-lo, al què el manifestant replica que ell defensa la república.

Sobre l'actuació policial el 21-D, el conseller va considerar que l'operatiu va ser exitòs perquè es va evitar que se sobrepassés el cordó policial habilitat per assegurar la Llotja de Mar, on es va celebrar el divendres el Consell de Ministres.

El 24 de desembre passat el titular d'Interior, Miquel Buch va recordar que a ningú no li agrada fer ús de la força, però quan els agents són atacats o una minoria vol traspassar les línies policials cal actuar i revisar protocols.