Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal d'origen albanès especialitzat en robatoris amb força a domicilis. El passat 18 de desembre van ser arrestats vuit homes a l'Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona com a presumptes autors d'almenys vint robatoris amb força a domicilis de les comarques de l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental. El jutge va decretar l'ingrés a presó per a sis dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres tres

La investigació es va iniciar a mitjans de novembre i la fugida a França i Itàlia de dos dels membres més actius de l'entramat va precipitar l'operatiu policial. La investigació va començar quan els Mossos van detectar que al Baix Llobregat s'havia produït un augment considerable de robatoris amb força a domicilis seguint sempre un mateix patró delictiu. Els investigadors van comprovar que els responsables dels robatoris serien els membres d'un grup que feia uns dies s'havien establert a l'Hospitalet de Llobregat.

Es tracta d'un grup integrat per 15 persones de nacionalitat albanesa que va arribar a Barcelona i, segons els Mossos, actuava de manera coordinada i des de feia mesos per robar a cases aïllades i plantes baixes de la capital catalana i l'àrea metropolitana. A més, van decidir desplaçar-se a l'Hospitalet de Llobregat com a conseqüència de l'increment de presència policial al districte barceloní de Ciutat Vella. El grup disposava de quatre pisos francs a l'Hospitalet de Llobregat.