Diversos sindicats francesos i catalans han alertat de l'auge que l'extrema dreta té arreu del continent europeu. En el dia internacional dels immigrants, diversos col·lectius, associacions i sindicats han deixat clar que "cal combatre i posar un cordó" en aquells partits que se situen fora de la democràcia.

En aquest sentit, el secretari de Política Territorial i Migracions de Comissions Obreres, Toni Mora, ha lamentat que discursos com el de Manuel Valls en relació a la seguretat o la immigració a Barcelona són "el germen" de l'entrada de "partits xenòfobs, racistes i feixistes". "De manera conscient o inconscient estan creant un camí perquè d'altres s'instal·lin a les institucions. Això és un perill", ha reblat Mora.

"Hem de construir l'Europa social i de drets i això l'extrema dreta no ho vol", adverteix el secretari general de Comissions Obreres a les comarques gironines, Bartomeu Compte. I és que diversos sindicats francesos i catalans alerten que l'auge de partits "xenòfobs i feixistes" comportarà "una divisió" entre societats que estan cohesionades. I un dels punts que més preocupa als sindicats són les polítiques en seguretat i immigració.

En aquest sentit, el secretari de Política Territorial i Migracions de CCOO, Toni Mora, lamenta que apareguin discursos des de partits centristes o de dreta moderada com el de Manuel Valls a Barcelona. "Sense adonar-se'n són el germen perquè arribi l'extrema dreta a les institucions".

Per això, en el Dia Mundial de l'Immigrant, Mora ha demanat "fer un cordó" contra aquestes polítiques que "afavoreixen" que apareguin partits extremistes. Des del sindicat recorden que les eleccions municipals són a tocar i han de servir "com una oportunitat i no com un problema" per a la societat.

Girona, un territori sensible

Bartomeu Compte ha destacat que les comarques gironines són "especialment sensibles" en temes d'immigració, ja que són la "porta d'Europa" per a molta gent que fuig dels seus països. Per això, el secretari general CCOO ha demanat "responsabilitat" i "no caure en els paranys" de l'extrema dreta.

Per tot plegat, els sindicats han convocat una marxa en favor dels immigrants aquest dissabte a la tarda i que anirà des d'El Pertús fins a La Jonquera i que espera reunir centenars de persones.