Renfe cancel·larà aquest divendres, 14 de desembre, un total de 154 trens dels habitualment programats, 84 d'AVE i Llarga Distància i altres 70 de Mitja Distància, davant la vaga d'interventors de bord convocada per CCOO

Els trens que es cancel·len en no estar incloses en els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment per a l'atur representen el 21,7% dels AVE que solen circular un divendres i el 34,6% dels de Mitja Distància.

El Departament que dirigeix ??José Luis Ábalos ha dictat serveis mínims davant l'atur que garanteixen la circulació de fins al 78% dels trens d'Alta Velocitat i Llarga Distància programats habitualment els divendres i el 65,35% dels regionals.

Així mateix, asseguren la circulació del 78% dels trens de Rodalies de Madrid en les franges d' 'hora punta' i el 65% a la resta de la jornada en el cas de Madrid. En el cas dels de València, Sevilla i Múrcia, els mínims oscil·len entre el 50% i el 75%.

Per determinar aquests serveis essencials, Foment assegura haver tingut en compte que la vaga s'ha convocat en un dia "d'excepcional mobilitat de viatgers, atès que coincideix amb un dia de mobilitat pròpia de jornada laborable amb la de l'inici d'un cap de setmana.

Amb aquesta convocatòria de vaga, CCOO busca denunciar la "falta de personal" que presenta el col·lectiu d'interventors que, segons el sindicat, "fa impossible prestar un servei de qualitat amb la seguretat desitjable per als viatgers".

Segons assegura, "el nombre de trens d'AVE i Llarga Distància que circulen sense interventor a bord" ha augmentat, de manera que els "viatgers paguen per un servei que no reben".

Per a CCOO, aquesta situació és encara "més greu" quan el tren que circula sense interventor és dels considerats de servei públic, els regionals o de mitja distància, i que, per tant, reben una subvenció de l'Estat.