Antonia Cruells, la veïna de Sant Martí de Centelles (Osona) que va donar vida a la popular àvia dels anuncis de la favada Litoral, ha mort a casa seva als 90 anys.

La dona, que vivia sola, serà enterrada demà en aquesta localitat de la comarca d'Osona. Cruells va saltar a la fama a principi de l'any 2000 gràcies a un anunci de la marca de favada Litoral, en el que interpretava a una àvia asturiana que delectava els seus familiars amb guisat de pot.

De fet, Cruells va protagonitzar nombrosos anuncis de Litoral, amb els quals es va convertir en una cara coneguda a tot Espanya, però també va fer de col·laboradora habitual del programa radiofònic Freakandó Matiner de RAC105 i de l'espai televisiu Control Central de City TV.

Joan Tharrats, guionista i col·laborador d'alguns dels programes en els quals participava Cruells, li ha dedicat un emotiu missatge a través de Facebook: "L'Antonia s'ha emportat les seves rialles allà dalt, però sempre seguirà amb nosaltres. Menjarem uns espàrrecs en el seu honor. Gran personatge i millor persona. Gràcies pels moments viscuts en la ràdio i en la vida, Antonia".