Els CDR han obert diversos peatges en plena operació tornada del pont de la Puríssima. En concret, membres dels col·lectius independentistes han aixecat les barreres a l'AP-7, a l'Hospitalet de l'Infant, a Girona Sud, a Martorell i a la Roca del Vallès, i a l'AP-2 a les Borges Blanques i a l'Albi, segons ha pogut saber l'ACN i ha confirmat el Servei Català de Trànsit.

Un grup de manifestants han deixat passar sense pagar els vehicles durant uns instants al peatge de Soses de l'AP-2 però s'han retirat i la situació està normalitzada en aquest punt. A més, cap a un quart de vuit els manifestans havien marxat també del peatge de Girona Sud.

Els CDR han anunciat a les xarxes socials que també han aixecat les barreres en diversos trams de la C-16, a Manresa, a Les Fonts i als Túnels de Vallvidrerea. Fonts del Servei Català de Trànsit han desmentit a l'ACN que s'hagi produit cap acció en aquest últim punt.

En un missatge als seus comptes oficials, els CDR han alertat que, amb aquestes accions coordinades, tenen la intenció de "tombar l'ibex 35", l'índex borsari de referència d'àmbit espanyol. Els independentistes han considerat que "les autopistes catalanes estan més que amortitzades" i que "els peatges només serveixen per pagar els vicis d'Abertis i de l'Ibex 35". Uns missatges que han acompanyat amb les etiquetes '40 anys de vergonya' i 'Obrim les barreres del règim'.

"En plena operació tornada, milers de vehicles circulen lliurement per unes carreteres que fa anys que han estat amortitzades. Ni un euro més a l'ibex 35, financer de l'opressió contra el poble català", han assegurat des del compte oficial del CDR de Tarragona, el primer grup a obrir les barreres del peatge de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant.

Els manifestants porten estelades i armilles grogues. La protesta coincideix també amb el quart cap de setmana de mobilitzacions dels 'armilles grogues' a França que, entre altres incidents, han tallat diverses carreteres en territori nord-català i francès. A més, l'acció arriba després que un grup d'independentistes tallessin l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla durant més de quinze hores aquest dissabte.