07 de desembre de 2018
07.12.2018

El govern espanyol evita criticar els Mossos per les càrregues

Es limita a condemnar les manifestacions "violentes" i recorda que són les "autoritats competents" les que han d'avaluar els protocols

07.12.2018 | 16:31
Isabel Celáa, en roda de premsa

El govern espanyol es posa de perfil després de les càrregues dels Mossos d'Esquadra el dijous a Girona i Terrassa contra membres dels CDR que van acabar amb una vintena de ferits i dos detinguts. La portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez, Isabel Celáa, ha evitat entrar en la polèmica sobre si l'actuació va ser desproporcionada o no i s'ha limitat a condemnar qualsevol "manifestació o concentració violenta". Sobre si cal revisar els protocols, ha dit que això ho hauran de decidir "les autoritats competents".

En canvi, les càrregues del dijous sí han portat conseqüències polítiques dins del Govern. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que "no li tremolarà el pols" per expulsar mossos de la Brimo si hi va haver "extralimitacions" i el president, Quim Torra, li ha demanat que posi ordre abans de dimarts. Tots dos es reuniran diumenge per revisar "a fons" els protocols d'actuació dels Mossos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook