El president d'Eslovènia, Borut Pahor, ha rebut aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, a Ljubljana. Pahor, que abans de ser escollit cap d'estat va ser primer ministre de país i president del Parlament eslovè, s'ha entrevistat amb Torra a la capital del país, després que el President li escrivís una carta i parlessin per telèfon la setmana passada. Torra és en un viatge oficial a Eslovènia, on aquesta tarda pronunciarà una conferència a l'Ajuntament de Ljubljana titulada "Catalunya: de la gàbia constitucional espanyola a la llibertat". Pahor és el primer cap d'estat que rep, de forma pública, al president de la Generalitat.

Segons ha informat la presidència de la república eslovena a través d'un comunicat, Pahor ha rebut aquest dijous en una conversa "no oficial" a Torra al palau presidencial, a Ljubljana, en una trobada que no constava en l'agenda oficial feta pública pel Govern.

El comunicat informa que la reunió privada ha estat a petició de Torra, qui va sol·licitar la trobada i va mantenir una conversa telefònica amb Pahor a inicis d'aquesta setmana. Segons la presidència eslovena, els dos presidents han conversat sobre "la tradició d'una bona cooperació entre Eslovènia i Catalunya".

Pahor, però, remarca en el comunicat que Ljubljana no "interfereix" en la situació catalana. "És un afer del poble de Catalunya i del regne d'Espanya, en el context dels esforços per assolir més autonomia a Catalunya".