El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit avui la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya en la que s'han homologat 139 plans locals de protecció civil i s'ha actualitzat un pla existent. A més, avui s'han homologat 327 Plans d'Autoprotecció (PAU) d'instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d'empreses privades. A la reunió hi ha assistit representants de tots els organismes vinculats a la planificació i gestió de les emergències. Hi eren presents, entre altres, el secretari general d'Interior, Brauli Duart, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, i el director general de la Policia, Andreu Martinez.

Plans locals de protecció civil

Pel que fa als plans locals, la Comissió d'avui ha aprovat l'homologació 139 de plans locals i l'actualització d'un ja existent. Tots ells són homologacions del pla multi-risc DUPROCIM que inclou procediments pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi

Lleida és la demarcació amb més plans municipals aprovats en aquesta ocasió, amb 39 homologacions. També s'han homologat els Plans d'Autoprotecció (PAU) dels festival musicals Sónar, Cruïlla, Primavera Sound i del Liceu i del Palau de la Música, entre altres.