"No pretenem posar en risc les nostres vides, no ens hem begut l'enteniment". Així s'ha expressat Jordi Sànchez en una conversa amb 'El Nacional' el mateix dia que va començar una vaga de fam indefinida. El diputat de Junts per Catalunya ha assegurat que "res està improvisat" i que sap que "no és un joc". Afronta aquesta acció "amb la màxima tranquil·litat" i sabent que "és seriós, que no són focs d'artifici". Sánchez argumenta que la voluntat és "remoure consciències i cridar l'atenció, posar el focus en una situació injusta". "Des de la presó, l'únic que queda és la vaga de fam, i el moment de fer-ho és ara", ha reblat sobre la situació de bloqueig del Tribunal Constitucional respecte als seus recursos d'empara.

L'objectiu, continua, és que la gent "tingui consciència del que fa el TC, igual com han vist el que passa al Consell General del Poder Judicial". Segons Sànchez, el bloqueig dels recursos busca que quan es pronunciïn els tribunals internacionals, els presos ja estiguin al carrer, perquè "l'impacte que volen evitar és veure's obligats a obrir les presons".

Després de negar que la vaga de fam sigui una proposta de l'ANC, Sànchez també ha insistit que es tracta d'una decisió personal, i que hi ha respecte "absolut" per les posicions de cadascú. "Això no és una secta", ha subratllat. En demanar-li si té por, ha apuntat que "no és un tema de por", sinó que no ha fet mai una acció d'aquest tipus i no sap què s'hi pot trobar.