La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, va afirmar ahir que el conseller d'Interior, Miquel Buch, la va informar que els Mossos d'Esquadra no l'estaven investigant encara que posteriorment va matisar que li va dir que el cas estava sota secret de sumari i que la Policia catalana actuava com a policia judicial.

En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, va explicar ahir que no té cap notificació policial o judicial ni sap a què respon l'operació dels Mossos de dimarts en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

I va dir: «Només sé el que ha dit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: Que no se m'està investigant. I el que em comenta el conseller d'Interior: que els Mossos no m'estan investigant».

Posteriorment, a través del seu compte de Twitter, va matisar que Buch només li va dir que el cas està sota secret de sumari, que els Mossos actuaven com a policia judicial i que no tenia més informació.

Diverses fonts de la Conselleria de Cultura van explicar a Europa Press que Borràs va preguntar a Buch per l'operació dels Mossos en la reunió del Govern català d'ahir al Palau de la Generalitat després de saber que la Policia catalana realitzava l'operació a la ILC. Les fonts de la Conselleria d'Interior també indiquen que Buch només va dir a Borràs que el cas era una investigació judicial sota secret de sumari.

El conseller d'Interior ho nega

En aquesta línia, el mateix conseller d'Interior va afirmar que no va indicar a la consellera de Cultura, Laura Borràs, si estava sent investigada pels Mossos d'Esquadra i va asseverar: «La informació que jo tinc és cap».

Borràs, va assegurar ahir que «tot s'ha fet ajustat a la legalitat» i que no té cap coherència narrativa que un jutjat de Barcelona investigui la contractació de serveis informàtics per al web de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella dirigia l'ens.

Per la seva banda, Ciutadans va registrar ahir al Parlament aquestes peticions de compareixença de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i del d'Interior, Miquel Buch, relacionades amb la investigació de presumptes contractes irregulars.

I el grup PSC-Units per Avançar va demanar la compareixença al Parlament del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i del director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, Joan Angulo, després de fer-se públiques les investigacions dels Mossos al CTTI per una presumpta contractació irregular.