El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha anunciat avui que "no es quedaran amb els braços plegats" si divendres, dia 30, no s'arriba a un acord amb el Departament de Salut i han assegurat que a final de setmana valoraran que mesures prendran si la negociació no es desbloqueja.

Uns 1.500 metges, segons els organitzadors, s'han reunit davant el Departament de Salut convocats pels sindicats MC i CGT i han reclamat que es dignifiqui la seva feina, es limitin a 28 les visites diàries i es garanteixin un mínim de 12 minuts per atendre cada pacient.

Durant la concentració, representants d'MC han lamentat que l'administració no "els escolta" i han explicat que actualment les negociacions estan "encallades".

En declaracions a la premsa, el secretari d'MC del sector primari de l'Institut Català de Salut (ICS), Oscar Pablos, ha subratllat la voluntat de diàleg i acord dels sindicats, però ha advertit que no renunciaran a fixar el nombre màxim de persones a les quals poden oferir qualitat assistencial en un temps determinat.

"Si divendres no hi ha acord -ha assegurat-, no ens quedarem amb els braços plegats i valorarem que mesures prendre" a partir de la setmana que ve, entre les quals no ha descartat una altra vaga.

De la mateixa manera s'ha pronunciat el president de MC del sector d'hospitals concertats, Xavier Lleonart, que ha advertit que estan "en peu de guerra" perquè els reconeguin millores mínimes de qualitat.