El nou conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, va afirmar ahir que desitja obrir delegacions de la Generalitat «en els cinc continents» perquè Catalunya pugui estar representada i aconseguir suports internacionals per a una «solució democràtica» a un conflicte «que és polític».

En declaracions a TV3, el nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència va explicar que ja ha tingut ocasió de parlar amb el ministre espanyol d'Afers Estrangers, Josep Borrell, i que espera poder reunir-se aviat amb ell.

«Cal poder parlar amb tots, també amb els enemics o els adversaris amb qui tens un punt de vista totalment diferent», va indicar Bosch, que també va explicar que, després de la reobertura de delegacions tancades per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, la seva intenció és entrar en una nova fase.

Visita a Romeva

Bosch, va visitar ahir els independentistes presos a la presó de Lledoners, i es va reunir amb Raül Romeva en un gest de reconeixement cap a la seva labor com a conseller d'Exteriors en l'anterior legislatura.