La Federació d'Alumnes de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) ha elaborat un manifest amb el qual pretén buscar complicitats per «tombar» el decret que està preparant el departament d'Ensenyament per regular el servei de menjadors escolars.Segons va informar la FaPaC durant l'Assemblea General celebrada a Santa Coloma de Gramenet, el manifest es presentarà dilluns que ve i ja compta amb el suport de diverses entitats, com la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i els sindicats CGT UGT i CCOO.

La intenció de la FaPaC és aconseguir «un ampli consens per tombar el decret» que es vol aprovar i aplicar a partir del curs 2019-2020.

Per a la federació, els menjadors escolars han de ser directament gestionats per Ensenyament amb personal propi, totes les escoles públiques han de tenir la seva cuina al centre i la regulació ha d'anar encaminada a garantir els menjadors universals, gratuïts, inclusius i de proximitat.

Per això, han titllat de «falta de professionalitat» el decret que prepara Ensenyament perquè «fragmenta el territori per intentar dividir la comunitat educativa» per «lliurar el temps de migdia a grans empreses que tenen com a únic objectiu fer negoci amb l'educació i el menjar dels nostres fills i filles».

Qüestiona els arguments jurídics utilitzats per Ensenyament, segons els quals la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP) obliga a licitar els menjadors de les escoles públiques i ha recordat que des de febrer del 2018 demana que posi per escrit els arguments jurídics segons els quals les AMPA/AFA no poden seguir gestionant el servei de menjador.

A l'Assemblea hi van participar més de 130 AMPA/AFA que van aprovar els nous estatuts de la federació.