Conclòs el cas contra Artur Mas, el fiscal del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torres, treballa ja en el cas contra Carles Puigdemont i els membres del seu Govern presumptament responsables de gastar diners públics l'1-O. Segons El Mundo, Torres espera tenir a punt un informe a finals de mes per llançar un procés que, després del nomenament de delegat instructor, previsiblement desembocarà el 2019 en l'embargament preventiu de béns de Puigdemont i membres del Govern. El jutge Llarena ha xifrat fins ara la malversació en 1,9 milions, però el fiscal del Tribunal de Comptes analitza quanties superiors als dos milions. L'organisme té potestat per ordenar l'embargament internacional de les propietats de Puigdemont, tot i que caldrà veure com ha actuat aquest i el seu equip amb els béns al seu nom. El president català, Quim Torra, va reaccionar a aquesta informació assegurant que «la insaciable set de venjança de l'Estat no té límits, depèn dels catalans, de tots nosaltres, aturar-la».

En un altre ordre de coses, Puigdemont considera l'oferta del coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, d'acordar un «programa de mínims» entre bascos, catalans i gallecs per presentar-se a properes cites electorals una «proposta intel·ligent» perquè «pot ser disruptiva en la fórmula política sobre la qual s'ha assentat l'estat espanyol». En una entrevista al diari Gara, l'expresident català es refereix a la Crida Nacional per la República, moviment polític per formar un partit independentista català, presentat el juliol del 2018, i estableix que «més que la unió de les sigles polítiques», el que els interessa és que «gent d'espais polítics diferents entengui que és el moment de cercar una actuació conjunta». Així, destaca que la Crida «no apel·la a partits, apel·la a ciutadans».

En aquest sentit, valora la proposta d'Arnaldo Otegi de candidatures unitàries entre sobiranistes i afirma que, «tenint en compte que nosaltres defensem la màxima unió política en aquest moment, aquesta és una proposta que entra de ple en aquest esperit».

D'altra banda, els viatges que Quim Torra va realitzar a Bèlgica el 27 i 28 de juliol i el 26 i 27 d'agost per entrevistar-se amb Puigdemont van costar un total de 21.671,55 euros, segons dades aportades pel Govern. Així ho va transmetre la consellera de Presidència, Elsa Artadi, a PSC-Units i al PP en respectives respostes a preguntes formulades pels dos partits i que detallen que el viatge de Torra dels dies 27 i 28 de juliol va ascendir a 13.799,67 euros, mentre que el dels dies 26 i 27 d'agost va costar 7.871,88.