CCOO i UGT de Catalunya van registrar ahir la convocatòria de vaga dels funcionaris de la Generalitat del proepr dimecres 12 de desembre per exigir la tornada de les pagues extres dels anys 2013 i 2014 i de la resta de drets perduts amb la crisi econòmica. «O paga o vaga. Com que no paguen, fem vaga», va ressaltar el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, en una atenció als mitjans després de registrar la convocatòria a la Conselleria de Treball.

Va criticar la proposta del Govern de retornar les pagues de manera fraccionada fins el 2026 i també que ho atribueixi al fet que no pot retornar-les abans per mesures de l'Executiu central com la Llei d'Estabilitat Pressupostària i els seus límits de dèficit.

«No és seriós que, després de l'esforç dels treballadors públics durant la crisi econòmica i les retallades, ara se'ns plantegi que és culpa del Govern d'Espanya. Nosaltres ni hem aprovat les retallades ni les lleis que limiten les capacitats de dèficit dels governs. Això qui ho ha de solucionar són els governs i els que han votat les lleis», va raonar Camil Ros.

Nova proposta de la Generalitat

Sobre la proposta que va fer ahir al matí el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que els sindicats «tornin» a la taula de negociació de la funció pública, tots dos sindicats van indicar que encara no se'ls ha convocat.

«Estarem encantats que ens convoqui i que ens faci una bona proposta per negociar-la», va sostenir la portaveu de CCOO de Catalunya, Montse Ros.

Protesta dels Mossos

Mig miler d'agents del cos de Mossos d'Esquadra es van concentrar davant de la Conselleria d'Interior des de les deu del matí, quan va començar el Consell de la Policia, l'òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos. Un portaveu del moviment MosS.O.S., convocant de la protesta que va començar diumenge a la nit amb una acampada, va explicar que el que més molesta als agents és la «manca de voluntat negociadora» del departament. En concret, demanen resposta «a les reclamacions laborals, als incompliments des del 2008, les retallades del 2010 i el 2012, i sobretot als impagaments en els últims anys».