Neus Matamala, filla de l'empresari gironí Jami Matamala, ha lamentat avui que la fiscalia de l'Audiència Nacional vulgui reobrir la causa contra el seu pare. "Això vol dir, que no pot tornar a Catalunya en mesos, potser més..." assegura en un escrit al seu blog. Una decisió, afegeix, que suposa "una autèntica vergonya i una autèntica hòstia per ell i per nosaltres".

L'empresària aprofita el mateix escrit per explicar que deixa uns dies Twitter, xarxa social en la que era molt activa, "trista i decebuda", i carrega contrra ERC: "Esquerra no enten les meves queixes quan els demano unitat, m’ataquen sense llegir-me, m’encasellen per ser qui sóc, no escolten els seus votants o gent que com jo, hem apreciat aquest partit. Ens feu mal".

Matamala també lamenta la falta de mobilització a Catalunya davant la situació actual: "No entenc com nosaltres, els catalans no estem emplaçats al carrer, indefinidament, per les nostres entitats i cdrs, no entenc perquè fem #Tortosa quan hauríem de fer un #França". En aquest sentit, demana que "si algun dia ens criden a defensar el nostre país, siusplau, destineu uns dies de les vostres futures vancances a gastar-los defensant Catalunya".