Un passatger de 36 anys va morir ahir i 49 van quedar ferits, cap d'ells de gravetat, en descarrilar un tren de Rodalies per una esllavissada d'un talús a Vacarisses, en una zona afectada per les pluges que va ser revisada dilluns per tècnics d'Adif, que no van veure cap anomalia. L'accident va tenir lloc a les 6.15 hores del matí, quan l'esllavissament va afectar quatre dels sis vagons d'un tren de la línia R4 de Rodalies, que cobria el trajecte entre Manresa i Sant Vicenç de Calders, amb 133 persones a bord, de les quals una va morir en sortir disparat del comboi, 49 han quedat ferides -cinc de diversa consideració- i 83 il·leses.

Segons van informar a Efe fonts d'Adif, tècnics del gestor d'infraestructures van revisar dilluns al migdia la zona de Vacarisses on ahir es va produir l'esllavissada del mur de contenció, sense observar cap anomalia que els fes tenir ni la més mínima sospita que s'hi podia produir alguna incidència.

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo, que es va desplaçar al lloc de l'accident, va detallar que encara no es podien determinar les causes de l'esllavissada, que va afectar un antic mur de maçoneria que va caure sobre la via al pas del tren. Pardo va precisar que, a més de la revisió d'ahir, aquest talús també va ser inspeccionat divendres passat, 16 d'octubre, sense que tampoc s'apreciessin en principi anomalies.

Davant aquesta situació, Adif va obrir una investigació per determinar les causes que van provocar l'esllavissada del mur, on dilluns un maquinista va gravar amb el seu mòbil com l'aigua queia a dolls a causa de les intenses pluges registrades a Catalunya als últims dies, que van acumular 94 litres per metre quadrat a la comarca del Vallès Occidental, on es troba Vacarisses.

El president de Renfe, Isaías Táboas, que també es va desplaçar al lloc de l'accident, va ressaltar que en el tram afectat per l'esllavissada s'havien fet actuacions de reforç recentment i que la via estava en aquesta zona «en perfecte estat». De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va apuntar a la meteorologia com a causa més probable del sinistre, després que als últims dies s'hagin produït diversos esllavissaments de terra i caigudes de pedres sobre carreteres a Catalunya per les intenses pluges. En la mateixa línia, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va assenyalar que la zona en la qual es va produir l'esllavissada estava mallada amb una xarxa de contenció, «però es veu que aquests dies de pluges han fet que no aguantés aquesta malla».

També es va desplaçar a Vacarisses el president de la Generalitat, Quim Torra, que va destacar la «celeritat» amb la qual han actuat els equips d'emergències i de seguretat després del descarrilament.

Terratrèmol «molt bèstia»

Alguns dels passatgers del tren sinistrat van relatar que durant els segons que va durar l'accident van tenir la sensació d'estar vivint «un terratrèmol molt bèstia» o «estar caient per un barranc». Gabriel De Toro i José Santín, dos companys de feina que viatjaven en el primer vagó del tren accidentat i que van quedar ferits lleus, malgrat la intensitat de l'impacte, van ser molt gràfics: «Era com si ens matéssim, ens hem vist com morts». «Ha caigut la muntanya, el maquinista ha frenat corrent i ha descarrilat el tren», va explicar De Toro, que va assenyalar que una de les portes del seu vagó «va sortirvolant» i va caure en el tercer comboi.