El 7,1% de les dones catalanes de més de 15 anys ha declarat haver estat obligada a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat. Una de cada quatre dones ha sofert algun fet d'especial gravetat relacionat amb la violència masclista. El telèfon 900 d'atenció a dones que pateixen aquesta xacra rep 781 trucades cada mes. Entre gener i octubre han trucat 7.808 persones. Aquest telèfon és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, les 24 hores del dia. Aquestes són algunes dades que l'Institut Català de les Dones divulgarà els propers dies a través del Dossier Estadístic Violència Masclista 2018, elaborat per l'Observatori de la Igualtat de Gènere. El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Tenint en compte que en una trucada poden coincidir diversos tipus de violència, el 99,4% de les persones que truquen refereixen situacions de violència masclista psicològica; el 38,6% parla de violència física; l'11% denuncia violència de tipus econòmic, i el 3,7% denuncia abusos sexuals.

El 44,3% de les dones que ha patit un fet de violència masclista procura no sortir sola, i el 15% porta algun objecte per defensar-se. El 22,5% té més por de sortir que abans de ser agredida, i el 22% ha hagut de fer canvis en les seves activitats habituals.

El dossier recull dades oficials del nombre de dones assassinades per violència masclista en els darrers anys, el nombre de denúncies, les ordres de protecció resoltes, les mutilacions genitals femenines i els matrimonis forçats, entre d'altres.