17 de novembre de 2018
17.11.2018
L'Empordà

L'Àrea de Barcelona expedienta Agbar per no lliurar informació

17.11.2018 | 06:30
L'Àrea de Barcelona expedienta Agbar per no lliurar informació

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va obrir un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per una possible infracció «molt greu» per manca de transparència. La companyia del grup Agbar, que gestiona el subministrament d'aigua als municipis de l'àrea metropolitana, s'hauria negat a lliurar informació sobre el servei de gestió de l'aigua i hauria desatès fins a 20 requeriments de l'administració entre 2016 i 2018 que demanaven informació «dels seus comptes, inversions, el detall de les tarifes i els sous dels directius».

Ho va explicar el vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, ahir en roda de premsa. Un portaveu d'Aigües de Barcelona consultat per l'ACN va respondre que la companyia va contestar «dins el termini establert tots els requeriments d'informació» de l'AMB.


Termini màxim de sis mesos

L'expedient s'haurà de resoldre en un termini màxim de sis mesos i podria comportar una multa de fins a 12.000 euros, la suspensió d'Aigües de Barcelona per poder presentar-se a contractes amb l'administració durant mig any, la inhabilitació per ser beneficiaris d'ajuts públics entre un i cinc anys i la cancel·lació definitiva de la inscripció de la companyia en el registre de grups d'interès». «Han fet que haguem d'actuar», va dir Badia, que va criticar la «manca de col·laboració» d'Aigües de Barcelona, a qui van demanar la informació durant el darrer any i mig sense èxit.

«Tenim el dret d'accedir-hi», va assegurar el vicepresident de l'AMB. Aigües de Barcelona és una societat mixta i l'AMB controla el 15% de l'accionariat. Agbar és l'accionista majoritària amb el 70% de la participació, el 15% restant pertany a Criteria Caixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook