La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va explicar que l'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, va enviar quatre cartes i un llibre dedicat a Oriol Junqueras sense rebre resposta. Es tracta, segons va explicar Artadi en una entrevista a «El Món», d'una «comunicació unidireccional» i va afegir que «potser la resposta a les quatre cartes està de camí».

Sobre aliances de cara a les eleccions europees, Artadi va assegurar que costa entendre que ERC busqui acords amb Galícia i Euskadi, en referència a BNG i EH Bildu, i els rebutgin amb sobiranistes catalans. «Hi ha comunicació unidireccional en el sentit que el president Puigdemont ha escrit quatre cartes al vicepresident Junqueras i també li va enviar un llibre dedicat sense resposta.

Per tant, sí que el vicepresident Junqueras té informació del president Puigdemont. Potser la resposta a les quatre cartes està en camí», va afirmar Artadi.

La consellera de la Presidència va admetre que entre els dos líders s'han trencat «ponts de comunicació» que des de fa un any s'estan refent.