La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha reconegut que la comunicació entre l'expresident català Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras és "unidireccional", ja que el líder de JxCat ha enviat al president d'ERC quatre cartes i un llibre, "sense cap resposta".

En una entrevista que publica avui el diari digital El Món, Artadi ha admès que "s'han trencat alguns ponts de comunicació" i, en aquest sentit, ha retret que la comunicació entre Puigdemont i Junqueras sigui "unidireccional".

Segons la consellera, l'expresident de la Generalitat "ha escrit quatre cartes a Junqueras i també li va enviar un llibre dedicat, sense resposta", pel que ha considerat que el líder d'Esquerra "sí que té informació de Puigdemont. Potser la resposta a les quatre cartes està en camí", ha suggerit.

D'una altra banda, Artadi s'ha referit al Govern central i ha assegurat que "la careta va caient" respecte a les "expectatives" inicials creades: "Tot està en mans de Pedro Sánchez. Veritat que ningú ens demanava que donéssim suport a Rajoy? No estem aquí per donar suport a una persona que és igual a la que hi havia abans".

Ha subratllat que la Generalitat "sempre estarà oberta al diàleg i la negociació, però això no vol dir que mentre el mantinguem en el poder només perquè de tant en tant es pronunciïn les paraules 'solució política'".

És per això que ha llançat una advertència: "No es pot seguir donant suport al Govern de Pedro Sánchez, que és igual que el de Mariano Rajoy, si al PP no li donàvem suport".

Artadi s'ha mostrat escèptica a més sobre la proposta d'Estatut que es preveu que Sánchez faci el 12 de desembre: "Veurem què anuncia. En tot cas, posar a votació un Estatut és de 2005. I és el PSC qui ho hauria d'impulsar, perquè impulsar un Estatut des de Madrid és conceptualment fort. Han de venir de fora a dir-nos quin és nostre Estatut?", s'ha preguntat.

La portaveu del Govern ha recordat tot i així que el PSC "no té suficients diputats per impulsar-lo al Parlament" i que "la centralitat de la societat catalana no demana una reforma estatutària". "Ara bé, votar una reforma de l'Estatut i al mateix temps votar la independència? Parlem d'això", ha plantejat.

Finalment, ha acusat al PSOE de fer "un discurs de govern totalitari" en relació amb els pressupostos, doncs "ofereixen una pluja de milions a canvi d'oblidar-nos que hi ha repressió i no hi ha democràcia, i en definitiva que ens oblidem de la nostra dignitat. Donarem cobertura a aquest discurs? En absolut", ha conclòs.