La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, va sortir ahir en defensa de les llistes independentistes unitàries, va recalcar que «va ser un error no anar junts» en els comicis del 21 de desembre i ha avisat que «no ens cansarem de demanar» aquesta «unitat», no només estratègica sinó també electoral. Ahir, l'expresident Carles Puigdemont va reobrir el debat sobre les llistes unitàries, oferint-se a anar com a número dos en una candidatura al Parlament Europeu liderada per l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, una proposta rebuda amb fredor i recel a les files d'ERC.

«No hauria de sorprendre»

En declaracions a SER Catalunya, Artadi va assenyalar que «no hauria de sorprendre» la proposta de Puigdemont, perquè l'espai polític que ara representa JxCat «sempre» defensa les llistes conjuntes.

«Apostem clarament per les llistes unitàries, per anar junts, no només per tenir una estratègia comuna, especialment allà on és més rellevant quedar primers», va recalcar Artadi.

I va afegir: «Estem disposats a cedir moltes coses i a parlar de tot, perquè hi hagi no només unitat estratègica sinó també en les conteses electorals». «La nostra convicció és que és millor anar junts que separats, no ens cansarem d'oferir-ho», va subratllar Artadi, que ha destacat que en les manifestacions sobiranistes el «crit de la gent» ha passat «d'independència» a «llibertat», i de «llibertat» a «unitat».

Va reconèixer que al Parlament «no hi ha majoria independentista per fer-ho tot», ja que els quatre diputats de la CUP «no sempre» se situen al costat de JxCat i ERC, com va ser el cas de la investidura fallida de Jordi Turull al març.