13 de novembre de 2018
13.11.2018

Els treballadors de la Generalitat aniran a la vaga el 12 de desembre

?CCOO i UGT convoquen l'aturada al sector públic català contra la proposta del Govern de tornar les pagues extres en vuit anys

13.11.2018 | 06:30
Els representants de CCOO i UGT, a la manifestació de l'1 de maig.

Els treballadors dels serveis públics de la Generalitat aniran a la vaga el dia 12 de desembre, segons la convocatòria d'UGT i CCOO, que consideren un «insult» la proposta del Govern català de tornar les pagues extres pendents dels anys 2013 i 2014 en vuit anys.

Els sindicats van exigir que abans d'acabar l'any, com a mínim, se'ls aboni el 10% de la paga del 2013, un calendari de devolució en els dos pròxims anys de les pagues del 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets durant aquests anys.

El passat dia 31 d'octubre els sindicats van abandonar la Mesa de Negociació dels empleats Públics al proposar la Generalitat tornar les pagues extres dels anys 2013 i 2014 pendents de pagament en vuit anys. Per als sindicats, aquesta proposta i l'incompliment dels acords signats amb el Govern representen un «autèntic insult» i una «falta de respecte» als treballadors de la Generalitat, més de 250.000 en total.

CCOO i UGT han obert un calendari de protestes que exigeix «deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials» i prioritza la «unitat sindical», pel que han demanat a la resta de sindicats de la funció pública que se sumin a aquesta convocatòria de vaga. Els pròxims dies es farà públic el calendari de mobilitzacions i UGT i CCOO es reuniran amb els grups parlamentaris, a més demanaran una reunió amb els consellers d'Economia, Pere Aragonès; i del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Com a inici de les mobilitzacions, avui al matí hi haurà una concentració conjunta a la plaça Sant Jaume. Malgrat això, els sindicats van manifestar la seva voluntat d'arribar a un acord i van exigir una nova proposta per part de la Generalitat.


La IAC no s'hi suma

La IAC, l'altre sindicat amb més representativitat entre els treballadors de la Generalitat, de moment, no s'ha sumat a la convocatòria de vaga del dia 12 de desembre, encara que no ho descarten, perquè pensaven fer-la el 29 de novembre, dia en que molts treballadors públics de diferents sectors ja han convocat vaga, com els d'educació o sanitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook