La vicepresidenta del Govern de l'Estat, Carmen Calvo, va demanar ahir als partits independentistes que donin suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), i els va avisar que «ningú no podria entendre a Catalunya que es boicotegessin uns Pressupostos que Catalunya necessita».

Ho va dir en unes declaracions als periodistes després de visitar les obres del Centre de Recursos per a Dones, Espai d'Innovació i Economia Feminista a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), una visita que va fer juntament amb l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Marín. Calvo va defensar que els ciutadans de Catalunya són els primers interessats en què hi hagi nous comptes i ha demanat a l'independentisme actuar amb sentit de la realitat: «Es diu realitat, i en política cal estar amb sentit de la realitat. Esperem el suport a aquests Pressupostos».

Fins ara, els partits independentistes amb el president de la Generalitat Quim Torra al capdavant, han rebutjat ni tan sols a negociar els comptes, i Calvo els ha replicat que són uns PGE «molt necessaris per respondre els problemes» dels ciutadans. El Govern central també contempla una trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra el 21 de desembre a Barcelona, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a la capital catalana.

Decisió «madurada»

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va assegurar que el PSOE té «poc marge» per negociar els pressupostos, i va afirmar que no preveuen canviar el seu vot, perquè és una decisió molt madurada.