El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat aquest migdia el nou Diccionari de Terminologia Policial, un glossari de 4.304 paraules de conceptes policials, penals, processals i criminals en català, castellà i anglès. Buch ha destacat que el diccionari és "l'eina més nova i millor de tot l'Estat, fet que demostra que una vegada més, anem per davant de les coses". L'obra ha estat redactada pel comissari dels Mossos d'Esquadra Antoni Permanyer i la facultativa dels cos de Mossos d'Esquadra, Rosa Ruiz per oferir un suport terminològic en els intercanvis internacionals entre professionals de la policia.

El diccionari ha estat editat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Departament d'Interior, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i els Mossos d'Esquadra.

És el resultat de la investigació a partir de revistes tècniques, llibres, documents, bibliografia especialitzada i terminologia emprada en diverses fonts i duta a terme durant 26 anys.

El darrer Diccionari Policial, on també hi van col·laborar els autors del nou volum, es va publicar l’any 1994, i agrupava fins a 1.660 termes.

Autors

Antoni Permanyer i Fita (Bombai, Índia, 1959) forma part de la primera promoció dels Mossos d’Esquadra. Ha dedicat la seva carrera professional a la seguretat ciutadana i la investigació criminal. Ha dut a terme tasques docents i de coordinació en diversos cursos professionals a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Permanyer també ha estat cap de diferents àrees bàsiques policials, de la Divisió d'Investigació Criminal i de la Comissaria General d’Investigació Criminal; ha estat director de l'Escola de Policia de Catalunya, i és assessor de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Rosa Ruiz i Casañas (Sentmenat, Vallès Occidental, 1966) és facultativa documentalista del cos de Mossos d’Esquadra i treballa a la Direcció General de la Policia des de l’any 1990. Ha estat col·laborant com a docent a l'Escola de Policia de Catalunya des de l’any 1998.

És coautora de l'Enciclopèdia de la Llengua Catalana sota la direcció de Francesc Vallverdú (Edicions 62, 2001). Ha estat col·laboradora del Diccionari policial elaborat pel Termcat (1992-1994), així com de l’apartat «Qüestions de llengua» a la revista Mossos de la Direcció General de Seguretat Ciutadana (1998-2005).