Alejandro Fernández s'ha convertit avui en el nou president del PPC, en substitució de Xavier García Albiol, en un congrés extraordinari en què el líder dels populars, Pablo Casado, ha fet una crida a recuperar el vot perdut a mans de Ciutadans a Catalunya.

El conclave, celebrat a Sitges (Garraf), ha servit per oficialitzar el relleu de García Albiol -que segons fonts populars consultades per Efe deixarà el seu escó al Parlament a final de desembre per concentrar-se com a alcaldable per Badalona (Barcelonès)- per Fernández, que ha obtingut un 97,1% dels vots.

En el seu discurs de clausura del congrés, Casado ha llançat un missatge a aquells antics votants del PP que a les eleccions catalanes del 21D es van inclinar per la papereta de Cs.

"Dividir el vot al PP només ens ha servit per ser més febles davant del nacionalisme i el populisme. Cada vot que ha perdut el PP ha estat un vot més per al secessionisme", ha alertat Casado, que considera que només el seu partit pot erigir-se en "mur de contenció" davant l'"amenaça nacionalista".

Després que a les eleccions catalanes del 21D Ciutadans es convertís en la primera força al Parlament, a costa en bona mesura d'un PPC que va retrocedir fins a la setena posició, amb quatre diputats i compartint grup mixt amb la CUP, Casado s'ha proposat com a repte que "molts" dels que "se n'han anat a buscar el PP fora del PP tornin a casa, perquè no l'han trobat".

"Aquesta segueix sent casa seva i poden tornar a confiar en nosaltres", ha afegit Casado, que els ha convidat a preguntar-se: "Deixar de votar el PP els ha donat més estabilitat o més inestabilitat? Els ha donat més respecte a les institucions o menys? Confiar en d'altres forces polítiques, castigar-nos a les urnes, ha portat més radicalitat o menys a Espanya? Ha tingut més o menys poder el supremacisme nacionalista?".

Després de destacar que el PP representa "la majoria eficaç, útil, forta i suficient", ha advertit que "no es pot unir Espanya desunint el vot".

Segons Casado, "cal unir el vot i concentrar-lo per intentar unir els espanyols", pel que ha apel·lat al "vot fort, necessari, eficaç, imprescindible, per alliberar Espanya de l'amenaça nacionalista i d'una rendició d'un Govern aliat amb aquells nacionalistes".

De la seva banda, una vegada proclamat nou president del PPC, Alejandro Fernández ha reivindicat la "fermesa" del seu partit com a única via per vèncer l'independentisme, davant del "bonisme" socialista i un Cs que només "protesta", i ha proposat un "pla d'incentius" per donar visibilitat al constitucionalisme a Catalunya.

Fernández ha posat en valor la "utopia serena i possible" dels populars per fer front a la "utopia separatista i esquerrana" a Catalunya i ha fet una crida a un "rearmament ideològic" amb vistes al "posprocés".

Mentrestant, García Albiol ha justificat el seu "pas al costat" com a líder del partit després de "pagar els plats trencats" de la convocatòria immediata d'eleccions el passat 21D sense esperar que s'apliqués a fons l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

García Albiol ha recalcat que "des del PPC crèiem que la convocatòria immediata d'eleccions no era el millor escenari per canalitzar la difícil situació que estàvem vivint a Catalunya".

I els resultats del 21D van demostrar segons el seu parer que "vam ser el partit que va pagar el sacrifici de donar una bona resposta a l'independentisme, primant els interessos d'Estat per damunt dels interessos electorals".

La nova direcció del PPC tindrà Daniel Serrano com a nou secretari general i número dos d'Alejandro Fernández, mentre que Juan Milián és l'altre nom de pes com a coordinador general d'Estratègia Política del partit i Enric Millo ha estat repescat, ara com a coordinador d'acció parlamentària.