El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea va enviar als jutjats de Catalunya la causa oberta a Tamara Carrasco, l'activista dels Comitès de Defensa de la República (CDR), per un delicte de desordres públics i després d'haver constatat que la seva actuació no es pot enquadrar en terrorisme.

En una interlocutòria difosa a Twitter per Salellas Advocats, el despatx que porta la defensa de Tamara Carrasco, el magistrat atén el criteri de la Fiscalia, que es va mostrar partidària de portar el cas als jutjats catalans en vista que, com ja va dir el jutge, no serien fets competència de l'Audiència Nacional.

Per a De Egea, l'informe del Ministeri Fiscal «posa en evidència l'absència de raó jurídica per considerar justificada la competència d'aquest jutjat» perquè no s'ha acreditat que a Carrasco i a un altre investigat en crida i cerca per aquesta causa, Adrià Carrasco, se'ls pugui imputar «una altra actuació que no sigui més que constitutiva de delicte de desordres públics».

Això, destaca, «amb independència de la qualificació que com a organització pugui correspondre als CDRs», és a dir, si a aquest grup se'l pot qualificar com a terrorista, cosa que fins ara no està acreditada.

S'inhibeix així a favor dels jutjats degans de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona perquè analitzin si és procedent acceptar la seva competència.