El president de la Generalitat, Quim Torra, i la resta del Govern de Catalunya han acompanyat aquest dimarts el conseller Miquel Buch i l'expresidenta de l'AMI Neus Lloveras en la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

També els han acompanyat el vicepresident del Parlament, Josep Costa; els diputats de JxCat i d'ERC; el president del PDeCAT, David Bonvehí; les exconselleres Neus Munté i Joana Ortega, i els presidents de l'AMI i l'ACM, Josep Maria Cervera i David Saldoni, entre d'altres.

Han sortit des de la porta del parc de la Ciutadella i han pujat pel passeig Lluís Companys fins a l'escalinata del TSJC.

Buch i Lloveras declaren aquest dimarts davant el tribunal com a investigats pel seu suport a l'1-O quan eren presidents de l'ACM i l'AMI, respectivament.

La citació al TSJC per un presumpte delicte de desobediència es produeix arran d'una querella de la Fiscalia Superior de Catalunya presentada el setembre del 2017 quan Buch era president de l'ACM i Lloveras de l'AMI, uns càrrecs que actualment ja no ocupen.