La Generalitat va tornar a reclamar ahir «més coordinació» amb l'Estat sobre l'enviament de menors migrants no acompanyats (MENA) al territori sense previ avís, segons ha insistit la portaveu del Govern, Elsa Artadi, després de les peticions reiterades pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

En roda de premsa després del Consell Executiu, la portaveu i consellera de Presidència ha destacat que el Govern ha aprovat «més recursos per fer front a aquesta crisi», sense aportar detalls sobre la seva concreció.

Va manifestar el malestar de la Generalitat pel fet que aquests menors arriben, en la gran majoria de casos, «sense avís» a Barcelona o la seva àrea metropolitana, cosa que dificulta la consecució de recursos per a la seva atenció, ha argumentat Artadi.

D'altra banda, es va constatar que la xifra de menors immigrants sense referents familiars s'ha multiplicat especialment aquest any: «Demanem que ens informin, no que no ens els portin».

«El sistema no el tenim preparat per aquest flux», va assegurar Artadi, que, preguntada per la qüestió, ha demanat no comparar la situació amb la petició d'arribada de refugiats, que pateixen una emergència humanitària i casuística diferent.

La Generalitat regularà l'impacte acústic derivat de l'obertura i tancament de les portes i persianes de bars, locals comercials i polígons en el marc d'una modificació dels decrets actuals de gestió del soroll ambiental amb la finalitat de propiciar el descans nocturn, ha anunciat la consellera de Presidència i portaveu, Elsa Artadi.

«Escenaris acústics»

En una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, va informar que el Govern va obrir la consulta prèvia per modificar els decrets actuals del 2005 i 2009, i que «han estat útils per a la gestió ambiental fins ara però que es poden millorar». «Hi ha escenaris acústics que anomenem singulars que necessiten criteris diferents», va argumentar la consellera, que ha explicat que la norma actual ho regula des d'un punt de vista general. La modificació preveu regular determinats escenaris pels quals no existeixen límits normatius, com el soroll en horari nocturn de portes i persones i situacions acústiques que fa que el benestar de la població no quedi garantit.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va comunicar l'inici de la consulta pública prèvia per a l'elaboració del nou decret, que serà més concret a l'hora d'establir les condicions específiques d'avaluació de determinades fonts de soroll singulars.