04 de novembre de 2018
04.11.2018

El PDeCAT no retirarà els seus diputats del Congrés per les peticions de penes

Nogueras assegura que "el PSOE i el PSC són més venjatius que el PP"

04.11.2018 | 11:52

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha explicat en una entrevista a 'El Suplement' que la seva formació no retirarà els seus diputats a la cambra baixa com a resposta a les peticions de penes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat en el procés contra els líders independentistes. Nogueras ha detallat que continuaran amb els escons i que decidiran l'estratègia aquesta setmana amb el president de la Generalitat, Quim Torra. La vicepresidenta del PDeCAT ha argumentat que no volen perdre un altaveu de defensa de les posicions de l'independentisme. Preguntada per la possibilitat que els populars puguin tornar a governar, ha assegurat que "el PSOE i el PSC són més venjatius que el PP", ja que en el judici pel procés l'Advocacia de l'Estat els va acusar de malversació quan governava Mariano Rajoy i ara, sota el mandat del PSOE, ha afegit sedició.

La vicepresidenta del PDeCAT ha defensat que els diputats de la seva formació han de ser al Congrés per tenir un "altaveu de defensa de les posicions de l'independentisme". "Que escoltin bé el 'no passaran', que se'ls ha acabat el crèdit", ha afegit.

Davant la possibilitat que pugui tornar el PP, la diputada ha assegurat que no s'ha vist la diferència amb el PSOE, com s'ha vist a l'acusació per sedició de l'Advocacia de l'Estat que és superior fins i tot a la del govern de Mariano Rajoy. Nogueras ha assegurat que "governi el PP o el PSOE, aquesta farsa la governen tots, amb un llenguatge més bonic o menys, amb més o menys agressivitat", i ha reiterat que la situació actual és la mateixa que quan governaven els populars. Davant d'això, la diputada del PDeCAT ha considerat "que han de deixar clar que l'estat espanyol, sigui el PP o el PSOE, ha sobrepassat totes les línies vermelles" i ha subratllat que no són al Congrés per "facilitar governs indignes". "Aquest no és un judici normal, és una farsa", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook