La iniciativa Mugronets Market recaptarà fons per quart any consecutiu per finançar tatuatges que simulen mugrons i l'aurèola per a dones mastectomitzades després d'un càncer de mama i sense recursos, amb la finalitat de que puguin acabar el procés de reconstrucció del pit.

L'objectiu de la iniciativa és ajudar aquestes dones a acabar el procés després d'haver patit càncer i una mastectomia, ja que la Seguretat Social no finança aquest tatuatge i cada un costa uns 300 euros, ha detallat a Europa Press una de les seves impulsores, Yolanda Fuster.

L'entitat considera que aquest és un pas important per acabar el procés --tant mental com estètic--, motiu pel qual organitza un mercat solidari, que recaptarà fons per finançar aquests tatuatges el dissabte 10 de novembre en l'Espai Jove la Fontana, amb roba i música.

Després de celebrar aquesta quarta edició del mercat --que compta amb una il·lustració de Jordi Labanda com a imatge--, l'entitat distribuirà als hospitals catalans fulletons i cartells perquè afectats la coneguin, pel que mantenen contacte també amb assistents socials dels centres hospitalaris, ha explicat Fuster.

Ella va sofrir càncer de mama i va comprovar l'existència de diverses manques durant el seu tractament i procés, entre elles el fet que pràcticament cap hospital públic inclogui el 'tatoo-mugró' en la reconstrucció, per la qual cosa falta la "cirereta del pastís" i el pit queda incomplet.

Conservar el mugró és inviable en moltes mastectomies per càncer de mama, i tatuarlo després de la reconstrucció contribueix a "tancar el cercle" i a fer el pit complet, mitjançant tècniques de tatuatge o micropigmentación que aconsegueixen una aparença de volum jugant amb colors per crear llums i ombres.