El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar des de la presó de Lledoners que retira el suport al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, tot afegint que no votarà els Pressupostos. «Vaig demanar a Sánchez que fes una oferta de referèndum vinculant i acordat i la resposta han estat més de 200 anys de presó. No podem votar aquests pressupostos», va dir.

Torra va assegurar que, a Catalunya, ara mateix hi ha tres grans consensos: «que la monarquia aquí ja s'ha acabat, que no estem disposats a tolerar aquesta repressió i que volem exercir el nostre dret a l'autodeterminació». El president de la Generalitat va participar a la concentració per la llibertat dels presos polítics al pla de Lledoners. L'acte, en què hi van participar milers de persones, es va convertir també en un clam per exigir unitat entre tots els partits sobiranistes.

Torra va explicar que el govern espanyol ha respost «amb la repressió i sense ni una paraula sobre el dret a l'autodeterminació» i, per això, va assegurar que no avalarà els pressupostos tot i que continuarà sempre «amb la bandera del diàleg».

Per a Torra, «som a les portes d'un judici que és una farsa i que va en contra de tots els ciutadans de Catalunya». En aquest escenari, va demanar als ciutadans que prenguin partit. «La neutralitat no és possible, o estàs contra la repressió o estàs a favor de la repressió», va dir. En aquesta línia, va demanar «mobilització permanent» abans del judici, acusar l'Estat i desemmascarar-lo durant el judici i va fer una crida a la determinació de l'1-O i la força del 3-O per fer front a les sentències.

Paral·lelament, més d'un miler de persones van participar a les portes del centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar, en l'acte unitari «Un any del segrest del Govern». A la presó tarragonina, on hi ha reclosa l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, els manifestants van demanar llibertat per als «presos polítics» i van denunciar la «venjança» de l'Estat. Els assistents també van cridar a favor de fer una vaga general.