03 de novembre de 2018
03.11.2018

El Govern declara Tarragona com a zona afectada pels temporals

03.11.2018 | 06:30
Una imatge del temporal de fa dues setmanes a Tarragona.

El Consell de Ministres ha inclòs 27 municipis de les Terres de l'Ebre en la delimitació de la zona afectada greument pel temporal els passats dies 18 i 19 d'octubre. Els municipis ebrencs afectats –els únics a la província de Tarragona- s'han reconegut juntament amb altres zones afectades de Castelló, València i Terol. A partir de la delimitació, el govern espanyol ha aprovat els ajuts per pal·liar els danys en habitacles, establiments industrials, mercantils, agraris, marítims pesquers, turístics i altres serveis.

Aquestes mesures, adoptades en compliment de l'article 24 de la llei 17/2015 del Sistema Nacional de Protecció Civil, també inclouen danys a persones físiques o jurídiques que hagin realitzat prestacions personals o de béns, i règim d'ajuts a corporacions locals, danys en infraestructures municipals i xarxa viària, actuacions de restauració ambiental, en el domini públic marítim terrestre i la resta d'infraestructures públiques. També s'adoptaran mesures laborals i de Seguretat Social.

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, encarregada d'informar ahir dels acords de la reunió en roda de premsa, ha apuntat que aquesta declaració es duu a terme per «pal·liar danys personals i materials en habitatge i estris» d'aquestes zones després del temporal del passat mes d'octubre.


Exemptes de la renda

Les ajudes estaran exemptes de tributació en l'Impost per a la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Després de l'elevació dels informes pertinents per part tant del Ministeri d'Interior com del de Política Territorial, segons ha detallat la vicepresidenta, s'ha donat «resposta» acordant aquestes «ajudes extraordinàries i exempcions fiscals a l'IRPF per aquestes ajudes» que les persones afectades per aquests «tristos esdeveniments» que ha portat el temporal rebran.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seva satisfacció per l'acord del Consell de Ministres i ha reiterat als ajuntaments la disponibilitat de l'organisme per gestionar aquesta «situació excepcional». La subdelegació va transmetre al govern espanyol la valoració dels danys que van patir les infraestructures, equipaments i instal·lacions dels municipis ebrencs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook