Fiscals van advertir ahir dels futurs problemes que pot generar l'acusació per sedició de l'Advocacia de l'Estat en la causa que se segueix al Tribunal Suprem contra el procés independentista a Catalunya, sobretot de cara a un possible procediment al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

«Ens preocupa de cara al futur», va manifestar a Europa Press la presidenta de l'Associació de Fiscals, Cristina Dexeus, per la qual cosa ha assegurat que el canvi substanciat per l'Advocacia de l'Estat en descartar la rebel·lió i demanar condemnes per sedició i malversació per als líders del procés sobiranista no la «convenç».

La fiscal creu que si finalment hi ha una condemna per rebel·lió i els acusats decideixen recórrer davant del tribunal d'Estrasburg, per a l'Advocacia de l'Estat seria contradictori defensar allà els interessos d'Espanya -com a part personada en aquests procediments- si en el judici al Suprem defensava la sedició.

Dexeus va admetre que va sentir «certa decepció» en llegir l'escrit de l'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro, el qual rebaixa substancialment les penes sol·licitades pel que fa a l'informe de la Fiscalia.