El secretari general del departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, creu que la indemnització que reclama Acciona per la liquidació del contracte de gestió de l'empresa pública ATLL «s'allunya molt» dels càlculs que maneja el Govern.

A l'espera que la comissió liquidadora creada per la Generalitat per determinar la indemnització que correspon a Acciona i els seus socis faci públic el seu informe, Castellanos estima, en declaracions a Efe, que els càlculs de la concessionària acabaran sent «molt distants» dels que presenti aquest organisme.

En concret, el consorci encapçalat per Acciona ha xifrat en 1.036 milions la compensació total deguda per la Generalitat, després que aquesta fes efectiva l'anul·lació del contracte de la concessió d'ATLL, tal com va sentenciar el Tribunal Suprem.

La comissió liquidadora impulsada pel Govern està integrada pels departaments de Territori i Vicepresidència i Economia; pel Gabinet Jurídic de la Generalitat i per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i a l'hora d'elaborar el seu informe tindrà en compte els aspectes jurídics i econòmics de la liquidació del contracte.

Segons el número dos del departament d'Economia, aquesta comissió «està a punt d'acabar la seva feina» i té previst presentar el seu informe sobre ATLL «abans de final d'any». «Les xifres s'allunyen molt, però no puc donar més detalls», assenyala Castellanos, que subratlla que es tracta «d'un tema sensible» i que els càlculs finals «han d'estar plenament contrastats per la Intervenció de la Generalitat i tenir la validació tècnica total». El secretari d'Economia incideix en que en aquest conflicte hi ha «interessos econòmics rellevants» i que «abans de posar qualsevol xifra sobre la taula hem d'estar molt segurs».

Empresa IBM

Encara que desitjaria que Acciona i la Generalitat arribessin a una solució «tranquil·la i pacífica» per la indemnització d'ATLL, Castellanos reconeix que «havent-hi interessos econòmics per mitjà» difícilment serà així.

Albert Castellanos comenta també que el conflicte per ATLL «probablement» no impactarà en la tresoreria de la Generalitat en aquest exercici i confia en que l'empresa, ara denominada ATL, es financiï en un futur amb recursos propis.