Els Bombers de Barcelona han extingit el foc que s'ha declarat al Moll Sud del port de Barcelona després que un ferri topés amb el moll i fes caure una grua de càrrega, sense provocar ferits. Ara estan fent tasques de refredament. Quatre contenidors han quedat afectats, dels quals dos contenien productes inflamables, un era de material corrosiu i el quart emmagatzemava substàncies perilloses pel medi ambient. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Plaseqcat per risc químic i l'Ajuntament ha activat el seu pla municipal corresponent. Es mantindrà l'alerta fins que s'hagi netejat la zona. L'equip de policia judicial de la Guàrdia Civil del port està investigant l'accident per esclarir els fets i instruir diligències.

Passades les vuit del matí un ferri de la companyia italiana GNV ha topat contra el moll i ha fet caure una grua de càrrega sobre quatre contenidors. S'ha declarat un incendi que ha provocat una gran quantitat de fum negre. Un dels amarradors del port que ha vist l'accident ha apuntat al vent com a possible causa de la topada. En un vídeo difós per les xarxes socials es pot veure com el vaixell impacta contra el moll i els treballadors que hi ha a terra marxen corrents.

El port ha activat el seu Pla d'Autoprotecció i s'ha desallotjat la zona de persones i camions. Han treballat en l'extinció dotze dotacions de Bombers de Barcelona. També s'hi ha desplaçat el Sistema d'Emergències Mèdiques.