El diputat de JxCat pres a Lledoners Jordi Sànchez creu que la declaració d'independència d'ara fa un any va ser un «acte erroni» fruit de la falta de comunicació i de confiança entre el Govern i l'executiu de Rajoy. En una entrevista a El Independiente, Sànchez va remarcar que hi havia disposició des de la Generalitat de convocar eleccions si no s'aplicava el 155 i afegeix que va ser una «mala gestió».

D'altra banda, va exigir l'absolució i va deixar molt clar que si és condemnat no demanarà cap indult per una qüestió de «dignitat i de coherència». Sobre l'escrit d'acusació de l'advocacia general de l'Estat, considera que l'únic gest «vàlid i necessari» és que retiri l'acusació. «Ni per rebel·lió ni per malversació», va afegir.

«Sortiré de la presó demostrant la meva innocència i l'arbitrarietat amb què fins ara han actuat els magistrats. Si algú espera que demani perdó abans haurà de demostrar on vaig cometre un delicte. No m'arrossegaré. Sortiré amb la dignitat de qui només ha defensat la llibertat de manifestació i expressió i vol exercir el dret a l'autodeterminació», va manifestar Sànchez.