La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha descartat que hi hagi eleccions al Parlament abans del judici de l'1-O i ha afegit que no creu que coincideixin amb les municipals del maig. En una entrevista a Rac 1, ha argumentat que "no tindria cap sentit" afrontar un judici amb una campanya electoral pel mig. D'altra banda, sobre les eleccions europees, Artadi s'ha mostrat "completament oberta" a una candidatura unitària amb Oriol Junqueras de cap de llista i ha considerat que és "imprescindible" que l'independentisme vagi unit a aquestes eleccions. Preguntada per si es planteja deixar el Govern per presentar-se a les municipals per Barcelona, ha respost que "no està sobre la taula".

Artadi ha negat que hi hagi una crisi entre els socis del Govern tot i admetre que entre JxCat i ERC hi ha "desavinences" sobre com afrontar els temes i ho ha presentat com un "reflex" de la repressió. "Cadascú opta pel que creu que és millor i per això a vegades sorgeix que JxCat i ERC tenen visions diferents sobre com s'ha de procedir", ha afegit.

Preguntada per eleccions al Parlament, la portaveu del Govern ha assegurat que no està sobre la taula i que a nivell de Govern no se n'ha parlat mai. Així mateix, ha assegurat que "ningú es planteja ara mateix afrontar un judici amb una campanya electoral pel mig perquè no tindria cap sentit". Artadi creu que les eleccions no coincidiran amb les municipals del maig tot i que veu "complicat" predir què passarà.

Pel que fa a les municipals per Barcelona, Artadi ha explicat que s'està treballant amb una candidatura que defugi d'un únic lideratge i compti amb uns deu noms referents. Preguntada per si es planteja deixar el Govern per integrar-se a aquesta candidatura seguint les passes del conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, que serà el candidat per ERC, Artadi ha respost que "no està sobre la taula". En aquest sentit, ha explicat que l'exconseller Quim Forn està pensant encara quin rol vol tenir a les eleccions per Barcelona i que encara és "prematur".

En relació a les eleccions europees, Artadi s'ha mostrat "completament oberta" a una candidatura unitària liderada per Junqueras, que ja ha manifestat la seva voluntat de ser el cap de llista per ERC. La portaveu del Govern creu que és "imprescindible" una candidatura unitària de l'independentisme i més tenint en compte que aconseguir un eurodiputat "és caríssim". "Junqueras podria ser un molt bon candidat, és el vicepresident legítim i també per la projecció internacional que té. Per nosaltres no serà el problema", ha assegurat per després afegir que les europees serien unes bones eleccions per veure la força de l'independentisme.

Sobre els pressupostos de l'Estat, Artadi veu "imprescindible" i "possible" una posició conjunta amb ERC i ha avisat que votar coses diferents al Congrés sobre aquesta qüestió generaria desconcert. Per a la portaveu del Govern, els pressupostos no estan lligats només als presos sinó també a la resolució del conflicte polític.