n El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, va sostenir ahir que «Barcelona vol ser republicana», va fer una crida a «demostrar que Esquerra és de fiar» i a afrontar la campanya electoral «amb una actitud de renúncia a qualsevol demagògia».

Així es va expressar l'encara conseller d'Acció Exterior al congrés regional de la federació de Barcelona del partit per ratificar-lo com a alcaldable, celebrat al Centre Cívic Joan Oliver, després que ahir fos elegit candidat amb el 94,2% dels vots -583 d'un total de 619-. «No volem guanyar contra ningú, volem guanyar per a tots, per convertir en guanyadors a molts dels que avui estan perdent i que no veuen en aquests moments cap via oberta cap a l'esperança», va asseverar Maragall. Va defensar que «Barcelona, afortunadament, no es deixa comprar», i va demanar «construir complicitat amb la ciutadania», ja que la ciutat «no vol deixar de ser el que és», sinó que vol»recuperar i créixer en llibertat».

Va dir que els barcelonins «se senten ciutadans de Barcelona però també del món» i que «volen viure en un Estat de drets i llibertats reconegudes», i va considerar que la que ve serà una campanya electoral «de persones contra diners», i que guanyin les persones «mai és fàcil», va dir, «però tampoc impossible», en al·lusió implícita a la candidatura de Manuel Valls. «Barcelona vol ser republicana i aquest és el nostre missatge. Anem a totes. En això criem i el que volem que la ciutat entengui (...) En definitiva: volem guanyar i guanyarem», va indicar.