n El president del PP, Pablo Casado, va afirmar ahir en un acte a Sevilla que gràcies al PP es va frenar fa un any la independència de Catalunya després de la declaració que es va promoure al Parlament català i que va engegar l'article 155 de la Constitució. Segons ha recalcat, «sense el Partit Popular», Espanya no seria el que ha sigut «en els últims cinc segles».

Casado també va reivindicar l'activació de l'article 155 «amb orgull». El líder del populars va defensar que gràcies a l'«audàcia i la fortalesa» del seu partit, «es va evitar que Catalunya acabés sent un estat independent». A més, Casado va assegurar que si el PP governa de nou tornaran a aplicar l'article 155, aquest cop «amb l'amplitud competencial que faci falta».

Una vegada més, va oferir a Sánchez els vots del Grup Popular en el Senat per aplicar el 155 i es va preguntar què mes ha de passar a Catalunya perquè el Govern doni aquest pas.

«Reclamem al Govern que faci el seu treball però el que veiem és l'apel·lació a l'apaivagament i a interferir en el Poder Judicial», es va queixar, en al·lusió a suposades indicacions davant el judici als líders independentistes del procés sobiranista.