n El ple del Parlament va aprovar un punt d'una moció de la CUP que insta el Govern a avaluar si la Costa Brava ha traspassat els límits de «capacitat de càrrega del territori» com a conseqüència del turisme i, en cas de concórrer, canviar «radicalment» i «immediatament» les polítiques d'ordenació del territori i l'urbanisme. La iniciativa parlamentària va rebre el suport de Cs, JxCat, ERC, CatECP, la CUP, el vot contrari del PPC i les abstencions del PSC.

Per altra banda, tots els grups de la cambra excepte el PPC van apostar per «garantir la dignitat dels llocs de treball del sector turístic, impedint l'existència de treballadors fora del conveni del sector» i que les empreses públiques s'assegurin que els seus treballadors estiguin inscrits al conveni de l'activitat que desenvolupen.

El text que es va aprovar també contempla un punt que aposta per realitzar «en el termini de sis mesos» una auditoria pública de les estacions d'esquí rescatades per la Generalitat, des de l'adquisició pública fins a l'actualitat, «amb especial èmfasi en els diferents processos de compravenda en els que s'han vist implicades, tot establint els mecanismes més adients per a la depuració de responsabilitats». Aquest punt va ser aprovat per tots els grups excepte el PP i les abstencions del PSC.

D'altra banda, entre els punts que el Parlament va rebutjar hi ha la voluntat d'instar el Govern a establir una moratòria sobre noves construccions destinades a l'allotjament turístic i l'anul·lació de la qualificació de municipi turístic.