26 de octubre de 2018
26.10.2018
L'Empordà

L'Eurocambra aprova una resolució que obre la porta a la prohibició de la Fundació Francisco Franco

Els grans grups polítics insten els estats a prohibir de manera "efectiva" fundacions o associacions que "exalten" i "glorifiquen" el nazisme i el feixisme

26.10.2018 | 06:30
L'Eurocambra aprova una resolució que obre la porta a la prohibició de la Fundació Francisco Franco

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria una resolució que obre la porta a la prohibició de la Fundació Francisco Franco. El text, consensuat entre els Verds, l'Esquerra Unitària (GUE), els socialistes (S&D), els liberals (ALDE) i també els populars europeus (EPP), insta els estats a prohibir de manera "efectiva" fundacions o associacions que "exalten" i "glorifiquen" el nazisme i el feixisme.

Aprovada amb 355 vots a favor, 90 en contra i 39 abstencions, la resolució podria implicar un augment de les pressions perquè a Espanya s'exigeixi la prohibició de la Fundació Francisco Franco.

A més, la cambra també ha adoptat les esmenes introduïdes pels grups d'esquerra - Verds, socialistes i GUE-, que fan referència a l'atac al centre cultural Blanquerna a Madrid durant la Diada de 2013 o al cas de les 19 persones acusades per l'acció "simbòlica i pacífica" al Pazo de Meirás, a Galícia, per la Fundació Francisco Franco, una entitat que "glorifica" la dictadura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook